Annons
Annons


Är jag fortfarande vego?


ALLA ni undrar ifall jag fortfarande är vego och hur det går med graviditeten och om jag börjat äta kött pga den! 

Skoja.

Ingen har undrat? Inte en enda! Hehe, men jag tänkte att det kanske ändå är intressant att veta?

Faktum är att jag fortfarande inte äter kött.

Annons

Bästa beslutet jag tagit i mitt liv. Mår bra av att inte äta kött. Men tänker på kött ibland. Det finns ju mycket gott… Tryffelsalami tex. Eller en riktigt god burgare. Men varje gång jag tänker ”Äh, ska jag ta en bit kött” så slutar det ändå med att jag känner mig mer äcklad än sugen. För ett litet sug kan jag verkligen känna. Och jag tror inte på att det är hälsosamt att förbjuda sig saker. Så hade jag verkligen velat äta kött hade jag ätit det. Men det vill jag inte. Känns rakt ut sagt mer onaturligt nuförtiden än naturligt för min del.

Men.

Jag har ätit det tre gånger sen jag blev gravid.

Första gången var när vi var i Sälen, jag var där med Cissi och hennes tjejer. Vi var där sista veckan de hade öppet för säsongen så alla vegorätter var ”slut” på den enda restaurangen som hade öppet. Och detta var precis i början av min graviditet när jag bara mådde illa och spydde mest hela tiden ni vet? Så efter 3 dagar med pizza margarita och pasta med ost blev jag gråtfärdig och beställde en spagetti bolonaise bara för att i få i mig NÅGOT annat. Pillade bort så mycket köttfärs det gick men ville bara ha någon annan smak i munnen.

Sen har jag blivit sugen på burgare två gånger. En gång på gammal hederlig BigMac så sprang till en McDonalds och tryckte en på stående fot. Fyfan vad goda de är.

En annan gång var också precis i början av graviditeten när jag mådde illa av allt men fick en otrolig craving efter en riktig hamburgare. Så bad Douglas googla ”svenskt kött hamburgare” och så fick han upp Bun meet bunSödermalm. Åkte dit med bilen och åt halva burgaren i bilen och sen blev jag illamående. Mådde pyton resten av kvällen men ångrar inget. Men förutom dessa incidenter så är jag vego på heltid men äter fisk och skaldjur!

Ni som är vego och läser min blogg vad anser ni om detta? Och graviditet och att inte äta kött? Berätta gärna era erfarenheter. <3.

7 kommentarer


AnnonsLaddar