Annons
Annons


Ibland har man otur och ibland har man verkligen tur!


Jag satt och tänkte på en sak under helgen. Hur ofta man slänger med ”jag hade så otur” och att det oftast är det man lyfter. Men jag tänkte berätta för er hur jävla tur vi haft med vår lägenhet. Det är som att det är därför vi inte fick någon av de andra som vi budade på eller var sugna på för att då hade vi kompromissat bort vissa saker vi ville ha i nya lägenheten.

Jag är väl medveten om att man inte kan få allt och jag tänkte jag skulle skriva i kronologisk ordning vad som var viktigast för oss:

1. Badkar eller badrum stort nog att sätta in ett badkar i.
Vi är båda fans av att bada badkar och gör gärna det ofta och länge. Det är avslappnande och i detta kalla land extra mysigt.

2. Inte öppen planlösning. Vi ville ha vardagsrum och kök för sig. Så man tom kunde stänga igen med dörr om man vill.
Först kikade vi bara på lägenheter med öppen planlösning men efter ett tag tänkte vi om. Eftersom vi började kika på ca 90 kvm+ så kändes det som om man då hellre ville ha två stora rum istället för ett enormt? Tex i min nuvarande lägenhet är det självklart med öppen planlösning eftersom den är på 54kvm. Annars hade köket blivit superlitet. Men när vi kom upp på 90kvm så kändes det supertrevligt att kunna ha en middag i köket och sen förflytta sig till soffan med gästerna och slippa se all disk och allt stök i köket utan att behöva städa undan på en gång. Eller om både jag och Douglas vill ha vänner hemma samtidigt fast jag kanske vill ha en middag och han spelkväll så känns det härligt att kunna stänga en dörr emellan? Och framför allt ifall bara en har vänner över ska inte den andra behöva trycka i sovrummet utan faktiskt fortfarande kan ligga i soffan och kolla film om vi tex är i köket.

3. Ett extra rum. 
Även fast vi inte bakar barn idag så är planen att bo i den här lägenheten ett par år till och då var en 3a ett måste för vår del.

4. WALK IN CLOSET. 
Det här är något jag inte hade sagt nej till men det är samtidigt inget som var ett måste på min lista. Däremot så ville Douglas verkligen verkligen ha en. Jag hade ju en i min förra lägenhet och det var coolt men jag är också medveten om hur stor den behöver vara för att bli rymlig.

5. Balkong
Nu är vi nere på punkt fem. Jag skulle säga att allt under punkt tre var något vi såg som en ”bonus” och inga måsten. Men vem säger nej till en balkong om man får en balkong? Jag har aldrig haft en balkong i någon av mina ”egna” lägenheter (bara hemma hos mamma) och ser så mycket fram emot att inreda denna.

6. Gästtoalett.
Det är ju bara trevligt att ha!

Och nu vill jag tacka LIVET mitt allra ödmjukaste för att vi av en underlig anledning fick allt detta som vi önskade oss i våra vildaste fantasier? Ingenting behövde vi tumma på.
Tack tack tack livet.
Men ibland ska man väl ha tur också. <3

Annons
1 kommentar


AnnonsLaddar