Annons
Annons


KNIPÖVNINGAR


Kniper ni? Ni vet att detta är något som både män och kvinnor kan göra och verkligen borde göra. När man blir äldre kan det vara svårt att ”hålla igen” tex. Och när man ska föda barn (om man nu ska det) är det bra att ha tränat den muskeln! Det är världens enklaste övning som man kan göra precis vart och när som helst.

Annons

Jag har alltid gjort detta för jag kommer ju från en läkarfamilj och detta var något jag fick som TO DO när jag var väldigt liten. Hehe, kanske inte så liten men i alla fall när jag fick min mens var knipövningar något som innefattade the talk runt mens och ”att bli kvinna”.

Jag har sen ett par år tillbaka använt mig av en app som heter just KNIP men det behöver man inte om man inte vill. Det går jättebra att bara sätta ett vanligt återkommande alarm på sin mobil som påminner en två gånger om dagen. Jag har ett alarm klockan 10 ett klockan 14 och ett klockan 19 (IFALL jag inte skulle vara tillgänglig för mina övningar kl 10 eller 14 har jag en extra klockan 19).

Det går ut på att man kniper i sex sekunder, slappnar av i sex sekunder och så gör man sex sådana sett och avslutar övningen efter sista settet med att knipa i sextio sekunder. I appen räknar den sekunder åt dig men det är som sagt något man kan göra själv. Men denna övning är perfekt att göra på kontoret, i skolbänken, på bussen, framför datorn hemma eller tex i soffan. Det är inget som syns och går ju väldigt snabbt.

Det viktiga och enda att tänka på när man gör sina knipövningar är att man ska vara helt avslappnad i hela kroppen, man snäpper alltså bara muskulaturen ”inuti”. Du ska alltså vara helt avslappnad i rumpa, lår, mage och kort sagt resten av kroppen.

Är det någon här som gör knipövningar eller blev ni helt förvånade här? <3

 

3 kommentarer


AnnonsLaddar