Annons
Annons


På måndagar går man på Louvren och äter fransk frukost.


Jag minns förr i tiden när man bodde på hotell då ingick alltid frukost? Nu måste man välja till det jämt? Vi har ätit frukost på hotellet varje morgon men denna bestämde vi oss för att gå nån annanstans.

Annons

Hamnade på en bistro som serverade prick samma sak som vår frukostbuffe här på hotellet. Hehe. Vi beställde en klassisk fransk frukost.

Sen promenerade vi till Louvren genom stan.

Ett tips är att det finns massa biljetter man alltid kan köpa online till alla museum och sevärdigheter för ca 2-4 euro mer än på plats och då slippa köerna. Här hade jag köpt sådana biljetter (går att googla bara) så vi stod i kö i 10 minuter istället för 2 timmar som de bredvid oss gjorde.

Det stod regn på prognosen men solen sken denna dag också!

Tavlan Mona Lisa är ju kändast inne på Louvren men den glömde jag fotografera. Var så hysteriskt mycket folk runt den så slängde ett öga men skyndade vidare.

Här inne kan man också gå i timmar. Men jag hade my mind set på:

Napoleon (den tredje)’s hem!

Tror herr Napoleon helt klart var en man i min smak.

I alla fall inredningsmässigt. Bilderna är inte riktigt rättvisa över hur ofantligt vackert det var här inne. Och den här kristallkronan… Det är den största jag sett i hela mitt liv.

Sen bockade vi av Norte Dame en snabbis och så promenerade vi bort till Marais.

Där åt vi en enklare middag på en fiskrestaurang jag hittade tack vare TripAdviser. Använder ni TA? Jag gör det jämt när jag ska utomlands. Det är den bästa appen som någonsin uppfunnits. Detta är 0% sponsrat den är bara bäst. Jämför alltid alla hotell där, vad människor skrivit där om hotellen och restaurangerna osv. Det är ju the real thing där i. Ingen är köpt alla vill bara informera och hjälpa varandra.

5 kommentarer


AnnonsLaddar