Annons
Annons


När är man redo för sex?


Jag har fått frågan på mail när man ska ha sex. När jag tycker man är mogen nog att ha sex.
Min första impuls var att säga:
-”ARTON! Eller i alla fall mellan sjutton och nitton”.

Och det är bara för att jag blev av med min när jag var fjorton och det var inte alls glatt.

Annons

Det var inte hemskt men jag var för liten. Man är ett barn (vad man än tror när man är fjorton år är man fortfarande ett barn, man saknar bla konsekvenstänket) och de vänner som väntade och hade sex för första gången när de var äldre än mig och de vänner som blev av med oskulden runt min ålder har alla, inga undantag haft mycket bättre första sex upplevelser.

Kroppen och framförallt huvudet är mer redo för det och därför upplever man nog det som en mycket bättre upplevelse än när man är yngre och mer osäker på sin kropp och kanske sig själv tom.

Men så läste jag en bok i början på den här semester som heter Störst av allt av Malin Persson Giolito och där säger en mamma en sak till sin dotter som är så jävla spot on när hon frågar henne när man är gammal nog att ligga med någon:

”Du är redo för att ligga med någon när du vill det så mycket att du skiter i vad jag tycker om den saken. När du skiter i vad alla andra tycker om den saken för du hellre dör än låter bli. Då är du gammal nog att ligga med någon.”

  

1 kommentar


AnnonsLaddar