Annons
Annons


Recept – Ljummen vegetarisk sallad med två sorters hummus.


För två veckor sedan skrev jag ju det här inlägget om att jag funderade på att bli vegetarian. Och utan att sätta en etikett på det (!!!) så har jag inte ätit något kött sen dess. Och det har varit noll procent svårt.

Annons

Lite svårt att äta ute kan jag tycka för det finns inte lika mycket roliga alternativ överallt men däremot kan jag välja vart man ska äta blir det alltid toppen nu. För jag börjar få koll på krogarna som har bra vegoalternativ. Lättast och absolut roligast är det att laga hemma. Jag har ju alltid älskat att laga mat men jag är duktig på att ”snöa in mig” på vissa rätter åt gången och så glömmer jag bort det jag var in snöad på ett halvår innan det. Men iom detta har min kreativa sida utvecklats något enormt. Jag är så taggad och har ungefär 1000-tals recept i pipen. Jag gillar ju att ta in inspiration från x antal rätter och av det komponera ihop min egna rätt. Så blev det när jag testade mig fram för att göra hummus. Jag tycker inte det är jobbigt utan det roligaste som finns att testa mig fram.

Så här kommer recept på min version av hummus, ni behöver: 

– Olivolja
– Tahini
– Citron
– Vitlök
– Spiskummin
– Kikärtor

 (- EV RÖDBETOR )

Börja med att skölja kikärtorna ordentligt. Sen ner med alla ingredienser i marberedare (jag använder vanlig stavmixer). I ca 300g kikärtor hade jag en hel citron, en halv tesked spiskummin, stor matsked tahini, en mellan vitlök och tre stora matskedar med olja. Men vet att vissa ha chili i men jag tycker inte det passar till hummus. Men framför allt SMAKA AV under tiden du mixar ingredienserna. Du kanske vill ha mindre citron eller mer spiskummin eller en tjockare hummus med mindre olja.

   

Jag såg i Edita, Foodjunkies blogg att hon delade sin hummus i två delar och hade rödbeta i ena halvan. Det blev jättegott och framförallt jättefint.

 

Till min hummus stekte jag på grönkål, broccoli och rödbetor med pinjenötter på toppen.

       

Den som ville fick även ta halloumi och två olika sorters hummus. <3

4 kommentarer


AnnonsLaddar