Annons
Annons


Recept – tomatsoppa med tonfisk och grönkålschips


Hello! Det var på tok för längesedan jag körde ett recept här i bloggen. Men nu är det dags igen. Det här med att laga mat är ju en hobby och mer eller mindre det roligaste jag vet. När man är singel så lagar man inte lika ofta mat. Eller jo, jag lagar i alla fall 3-5 måltider i veckan men alla är inte roliga att dela med sig av. Tex en sallad bara? En helt vanlig sallad vet jag inte intresserar er. Men nu när jag är i ett förhållande så lagar jag extremt mycket mer mat. Det är ju en mysig tid man har tillsammans om kvällarna. Igår kom jag hem sent och eftersom att det bara regnade och jag var iskall ända in i benmärgen när jag steg innanför dörren så var jag sugen på soppa. Så det fick bli på det som fanns hemma.

Ni behöver: 

– Olivolja
– Grönkål
– Vitlökspulver
– Citronpeppar
– Timjan
– Basilika
– Cayennepeppar
– Salladskrydda
– Oregano
– Fiskbuljong
– Tonfisk på burk

Alla kryddor är givetvis inte måsten. Jag smakade av och hällde ner det som jag tycker passar fint med fisk och tomat. Börja med att dra av grönkålen från den tjocka stammen. Den är inte jätte ärbar. Sen lägger ni ut grönkålen på en plåt och ringlar lite olja över. Här kan man ha vanligt salt på men jag brukar testa lite olika ”salta” kryddor. Denna gång saltade jag med ”Salladskrydda”. Lökpulver är också väldigt gott! Sen in i ugnen på 125 grader i ca 50 minuter.

Hade jag haft lök och vitlök hemma hade jag fräst det i olja innan jag hällt ner passerade tomater i kastrullen. Men eftersom det inte fanns att tillgå så blev det bara passerade tomater och dessa kryddor. Och en nypa socker. Bara för att runda upp den sura tomatsmaken.

Viktigt här, att låta soppan koka upp och bubbla en stund på låg värme. Så alla smaker sätter sig ordentligt. Tonfisken hade jag i bara några minuter innan servering.

Precis innan servering toppade jag grönkålschipsen med några sesamfrön.

Annons

3 kommentarer


AnnonsLaddar