Annons
Annons


Ska jag bli vegetarian?


Jag har ett dilemma.

Eller jag har haft det ganska länge men känt det komma krypandes mer och mer senaste tiden. Jag är rakt ut sagt äcklad av kött. Inte all kött, det ska jag inte säga för då hade jag inte ätit det, såklart.

Annons

Men mest på lunchhak och restauranger där jag misstänker att råvarorna kan komma från var som helst. Men samtidigt känner jag att om jag bara tar vego så blir jag inte mätt för jag är kräsen när det kommer till grönsaker. Jag gillar inte paprika, aubergine, lök och sådana grönsaker som blir ”slemmiga” när de blir uppvärmda. Förstår ni vilka jag menar då…?

Om jag tex lagar mat hemma själv då gör jag 8/10 gånger helt vegetariskt. Oftast veganskt tom eftersom jag tycker att jag gör god mat?? Hehe, nä men då har jag en miljon recept och smaker jag vet är goda tillsammans och då är det inget som helst problem för mig men om jag äter ute så tycker jag oftast det ”inte räcker till” eftersom jag måste pilla bort hälften. Men jag mår illa av att titta på kycklingen i kycklingsalladen och sen äter jag den ändå för jag blir inte mätt på bara salladen men mår dåligt av den efteråt. Och jag mår dåligt av den för jag vet att risken finns att dessa små djur behandlats som piss – för att jag ska bli mätt. Jag skäms och jag blir äcklad av mig själv men om jag bara äter sallad med sallad så tappar jag energinivån efter några timmar och då klarar jag inte dagen. Så ofta trycker jag i mig köttet även fast jag egentligen inte vill? Jag tycker det finns så få bra vegoställen i stan om man ska äta ute. Men Renée Voltaire är en superfavorit. Där är absolut allting JÄTTEGOTT men det kostar också. En sallad för typ 140kr. Köper man någon juice eller smoothie så är man uppe på en lunch över 200kr. Det är saftigt tycker jag. Sen köper jag ofta lunch där men det är saftigt. Men det är också 100% gånger godare, fräschare, hälsosammare och framför allt bättre för miljön och de små liven…

Som idag, då köpte jag en lunchsallad från en buffe. Då kände jag att de gröna grönsakerna inte skulle räcka till att göra mig mätt så då tog jag två bitar kyckling också men sitter här nu i efterhand och mår illa av de två bitarna och skriver om dem till er.

Hur resonerar ni? På ett sätt funderar jag starkt på att bli vego rakt av men samtidigt orkar jag ärligt heller inte vara den ”jobbiga” att bjuda hem på middag eftersom jag ”alltid ätit kött”… Men vill typ inte göra det mer? Kanske nån gång när jag vet vart köttet kommer ifrån?

Kan ni inte hjälpa mig? Hur tänker ni? Hur går era tankar?

 

26 kommentarer


AnnonsLaddar