Annons
Annons


UN WOMEN – ett jämställt samhälle.


När jag var på middag med Molly och Linnea förra veckan så berättade Molly om en organisation som tagit henne med storm och det hette UN WOMEN. De jobbar med diskriminering mot flickor och kvinnor. De vill att alla män och kvinnor ska ha prick samma förutsättningar och möjligheter i livet.

Den 8 Mars är det den InternationellaKvinnodagen – en dag då man uppmärksammar ojämställdheten i världen för att förändra den.

Och såhär är det jämt när det kommer till välgörenhet, man kan inte hjälpa alla och alla måste välja sin hjärtefråga och har man inte råd att donera en peng varje månad till en organisation så är sådan här tillfällen extra viktiga.

Jag har tex valt cancer som min hjärtefråga av uppenbarligen själ (min mamma var sjuk i det förra året men frisk nu!!)  men jag donerar även 100kr till WWF och späckhuggarna varje månad. Men sen kommer det olika projekt och tillfällen i livet när andra frågor och organisationer tilltalar en och efter att jag läst på om UN WOMEN så känner jag att jag verkligen vill uppmärksamma och lyfta dem.

Här ser ni armbandet OneBraclet som de säljer där 25kr oavkortat går direkt till UN Women, FNsnationellakommitté i Sverige. De använder pengarna till att bla motverka könsstympning, informera kvinnor i utsatta länder om sexuella övergrepp, hur man anmäler övergreppen och utbildar jurister och ombud som kan driva igenom rättsprocesserna.

<3

Om du precis som jag vill ta ställning så kan du klicka hem armbandet HÄR.

 

Annons

2 kommentarer


AnnonsLaddar